Eerste verslag in de Filipijnen :)
Door: jessekosman
Blijf op de hoogte en volg Jesse
24 April 2012 | Filipijnen, Calinan
Hier is ie dan.... eindelijk.... Het eerste reisverslag dat ik schrijf vanuit de Filipijnen.... Het gaat goed met me! Ik hoop ook met jullie allemaal!!
Ik zal beginnen vanaf het begin...
Woensdag/Donderdag 18/19 april 2012
Het begin van de reis....
Lieke was samen met haar familie en Joost nog wat bij ons komen drinken, rond 12 uur reden we toen samen richting Dusseldorf. Daar hebben we afscheid genomen..... Dikke knuffels en ook wel wat tranen....
We vlogen vanuit Dusseldorf naar Dubai, deze vlucht vond ik heel erg meevallen, de tweede vlucht, vanuit Dubai naar Manilla vond ik wel vermoeiend. We kwamen toen rond 4 uur 's middags aan. In Manilla heb ik echt mijn ogen uitgekeken! Iedereen keek ons aan zei hello en overal zag je busjes, tricicle's, kraampjes, smalle paadjes, heeel veel mensen, kinderen maar ook armoede... Ook het verkeer, zo druk en chaotisch! We hadden al een ongeluk(je) gehad! Haha maar we zijn allemaal nog helemaal heel hoor! :) Echt ontzettend indrukwekkend allemaal!!!
Vrijdag 20 april 2012
Ik sliep samen met Lieke op de hotelkamer in Manilla. We hadden de wekker gezet en daarmee hadden we onze eerste "klunzenactie" haha Met de groep hadden we namelijk afgesproken om om 9.15 beneden in het hotel op elkaar te wachten zodat we een busje naar het vliegveld konden regelen. Maar op een gegeven moment werden we wakker en waren we in de veronderstelling dat we ons verslapen hadden! We dachten nog maar tien minuten te hebben, dus we hebben als een gek onze tas gepakt enz,,,, komen we beneden is het pas 7.30! Oepssss!
Daarna rond 9.15 hihi hebben we een busje genomen naar terminal 3. Eenmaal door de douane kwamen we erachter dat we verkeerd zaten, we moesten namelijk op terminal 4 zijn! Een tweede "klunzenactie" voor vandaag! Maar na wat gestress gewoon weer door de douane op terminal 4! We namen het vliegtuig naar Legaspi. Af en toe wat turbulentie, maar uitendelijk weer veilig met beide voetjes op de grond! In Legaspi werden we ontzettend gastvrij ontvangen door Merlin de gastvrouw van ons verblijf. 'S avonds hebben we in een restaurantje (Dos Orio)tegenover de zee, lekker wat gegeten.. en daarna zijn we gaan slapen.
Zaterdag 21 april 2012
Om 6.30 had Merlin het ontbijt voor ons klaar gemaakt. Het was erg lekker! Zoet wit brood, een omelet en verder heeeerlijke mango! Vandaag zijn we naar de whale sharks in Donsol gegaan. Het was echt geweldig! We hebben er in totaal drie gezien! Lucky us, want er waren meiden die voor de derde keer gingen omdat er telkens geen zaten! De eerste die we zagen zwom vrij diep, maar die andere twee kon je gewoon letterlijk aanraken! Zo dichtbij waren ze! Verschillende filipino's wilden vandaag met ons op de foto daar moet ik echt aan wennen! Als je voorbij komt word je door iedereen begroet, aangekeken en nagekeken hihi. 'S avonds hebben we heerlijk gegeten in de baracuja bar waar we natuurlijk met de tricicle heen gebracht werden! Voor het eerst kreeg ik de kriebels van het "ongedierte" Er zat een kei grote spin!
Zondag 22 april 2012
Vandaag konden we een beetje uitslapen. We vertrokken rond negen uur met de tricicle richting de oever van de rivier. Hier hebben we een tijdje gewacht en daarna gingen we op de boot naar een farmer. We vaarden op de rivier richting zijn farm en het was echt prachtig! Ik werd er gewoon stil van! Daar aangekomen liet hij ons van alles zien. Er klom iemand in de palmboom en gooide kokosnoten voor ons naar beneden. Echt ik wist niet wat ik zag! Hij zat zo hoog! We hebben sap uit de kokosnoot gedronken en het "vlees" eruit gegeten dat smaakte heel apart maar wel lekker! De farmer liet ons ook noten zien en proeven en hij liet zijn hut zien! Dat vond ik zoo mooi, ze leven daar zo in de natuur! Echt zo anders als bij ons! Ook heeft hij ons laten zien hoe cacao en ananas groeit. (Niet in de grond haha) Het cacao hebben we ook geproefd het smaakte een beetje zuur.. Echt raar want chocola is juist zo zoet! Hierna zijn we weer op de boot gegaan en hebben we geluncht. We hebben met de kinderen in de rivier gezwommen en tikkertje gedaan! Ze konden geen engels dus dat was soms wel lastig maar het was zoo leuk! Ze moesten telkens lachen en waren zo blij! Echt leuk! 'S avonds zijn we naar de fireflies gegaan, met dezelfde filipino die ons ook zijn farm had laten zien. Dit was echt mooi heel apart om die lichtgevende vliegjes te zien!
Maandag 23 april 2012
Vandaag stonden we vroeg op, het was namelijk de laaste dag dat we bij Merlin zouden verblijven, dus de tassen moesten opnieuw worden gepakt en toen gingen we eigenlijk al snel richting de vulkaan, de mayon! We hebben toen afscheid van Merlin genomen, we kregen allemaal een knuffel van haar echt leuk! Echt een lieve vrouw, net als trouwens de meeste filipino's iedereen is echt super behulpzaam.... iedereen gaat zo leuk met elkaar om echt zo anders als in Nederland..... Maar de vulkaan... we zouden eigenlijk gaan squat rijden maar het was niet helemaal goed gegaan, we gingen namelijk naar een parkje en daarna hadden we te weinig tijd, we zijn toen met een kabelbaan in de "superman" houding naar beneden gegaan! Dat was echt mooi, we vlogen gewoon over een prachtige natuur langs de vulkaan! Hierna hebben we het vliegtuig naar Manilla gepakt en vanuit Manilla het vliegtuig naar Davou. Hier werden we opgehaald door Hellen, Doets en Mimi echt super aardige mensen! We hebben samen met hen bij de MC Donalds gegeten. En daarna hebben we nog wat gedronken bij Hellen, ze was namelijk de vorige dag jarig en ze had een taart waarvan wij een stuk kregen. Echt een super mooie taart maar heeel zoet! Maar wel lekker hoor! Hierna zijn we naar Calinan gegaan en toen hebben ze ons huisje laten zien! Het is echt heel mooi en heel nieuw! We zijn toen lekker met zijn allen gaan slapen!
Dinsdag 24 april 2012
Vandaag werden we gewekt rond half 8. We zijn toen lekker gaan douchen en hebben ontbeten naast het ziekenhuis. Hellen heeft ons een rondleiding gegeven in het ziekenhuis. Dat was heel leuk! Ik vond het best wel spannend... Ik kan me nog niet helemaal voorstellen dat ik daar echt ga werken! Maar ben wel echt super benieuwd en heb er heel veel zin in! We hebben vandaag ook dr. Robillo ontmoet! Een leuke man! Hij vroeg meteen of we met een operatie wilde meekijken! Er mochten drie meiden mee, we hadden geloot maar helaas had ik niet het goede cijfer geraden! Wij zijn toen samen met Hellen naar een shopping hall geweest dit was echt super groot! Je kunt daar echt alles kopen! 'S avonds haddden we vrij, toen hebben we lekker geinternet en even de waarbenjij.nu bijgewerkt zoals jullie zien :) Ik probeer snel weer te schrijven!!!
Liefsssss Xxxxxxxxxxxxx
24 April 2012 - 15:46
Juul:
Lieve jesss! Super leuk allemaal! Had het ongeveer al gelezen bij Lieke en Wiep maar jij hebt het toch allemaal wat uitgebreider! Super leuk klinkt het! Wil snel foto's zien en snel eens skypen! Laat maar weten wanneer jij kan dan hoop ik dat ik ook kan! Is het daar met tijdverschil eerder of later? En hoe veel? :) Hoop jullie binnenkort tespreken en foto's te zien! Dikke knuffel Xxx -
24 April 2012 - 16:03
Anouk:
Chick! Wat een toffe verhalen nu al en je bent pas net een week weg! Echt suuuuuper vet! :) Veel plezier nog daar meis en ik hou je blog mooi in de gaten!
Veel liefs vanuit Diemen x -
24 April 2012 - 16:24
Ronald & Bettie:
Dát is leuk te lezen lieve Jesse! Je schrijft lekker smeuïg en hebt in zo'n korte tijd al heel wat indrukken opgedaan lezen we! Maar tot nog toe een fraaie belevenis gelukkig, hopelijk verloopt de rest ook zo! Werk ze alvast voor de komende dagen! Groetjes en hou je taai.. Liefs van Ronald & Bettie -
24 April 2012 - 16:27
Iris:
Hee meid! Super leuk om te horen dat het zo naar je zin hebt! Zal wel even cultuurshock zijn geweest ;) Veel plezier en geniet ervan! liefs xxx -
24 April 2012 - 17:02
Marjolein (v.h) ;):
hee Jesse! super leuk verhaal, ik zij ook al tegen lieke wat gaaf dat jullie al zoveel meehebben gemaakt! echt super leuk :D veel plezier daar en ook in het ziekenhuis dat word vast heel leerzaam maar ook leuk natuurlijk :D
xxxxx&knuffels :D -
24 April 2012 - 19:03
Maaike:
Aio Jesse! kamusta Ka??
Wat een belevenissen al zo de eerste dagen. En dit is nog maar het begin! geniet van alle momenten en van alle mensen daar. Jullie hebben er al veel ontmoet!! Heel veel plezier en zie jullie in Juni!!
Groetjes -
24 April 2012 - 19:17
Yvette:
Lieve Jesse,
Wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat en dat je zo geniet van alle nieuwe en bijzondere dingen die op je afkomen. Succes met werken!
Heel veel liefs -
25 April 2012 - 15:34
Eva (de Grood):
Lieve Jesse,
Wat leuk om te lezen hoe het met je gaat! Ga je verhalen zeker volgen :)
Veel liefs en tot snel,
Ps. gaan we ook een keertje skypen?:) Mijn gebruikersnaam is: evadegrood. -
25 April 2012 - 19:11
Lia Kosman:
Wat ontzettend leuk om te lezen wat je zo allemaal beleefd. Veel plezier en veel groetjes uit Overloon -
26 April 2012 - 08:44
0ma :
Hallo Jesse
Heb je verslag gelezen.. je hebt al veel meegemaakt hoor !
geweldig !
Pas goed op je zelf !!
Groetjes uit Groesbeek -
26 April 2012 - 22:13
Vivian:
Heee lieve mop, super dat je het naar je zin hebt!!! Ben benieuwd naar je verhalen dadelijk als je echt begonnen bent met stage! Leuk!! dikke knuffel vanuit hier xxxxx -
28 April 2012 - 21:21
Hans En Miep:
Hallo Jesse. Wat zullen jullie "volle" hoofden hebben van alle indrukken. Geweldig te lezen wat jullie in die paar dagen al gezien en gedaan hebben. Werk met veel plezier en geniet vooral!!! Zorg goed voor jezelf. Veel groeten van Hans en Miep -
28 April 2012 - 21:30
Carly :
Hoi Jesse,
Terwijl ik de reisverslagen las van de 2 Afrikaantjes moest ik ook aan de Filipijnse stagaires denken; en via hun ben ik bij jou terecht gekomen! Geweldig hoe je geniet tot nu toe, en ik denk ook zeker van wat er nog komen gaat. Jullie zijn met een leuk stel, dit gaat zeker goed komen. Doe iedereen de groetjes van mij. Kleine meisjes worden groot..
Super leuk om je verhalen te lezen!
Haal eruit wat erin zit, lucky you...
lieve groetjes, Carly en ook van Hans.